logo Jeco(toneel)teksten

TWEE BEDRIJVEN

Onder aan de pagina staan de nieuwste stukken!


SCHEEPSPERIKELEN

Iris en Theodora zijn verstekeling op een schip. Zij verstoppen zich in het restaurant en komen op de meest onverwachte momenten te voorschijn. Walter is met z'n strenge, achterdochtige moeder op het schip. Hij wordt verliefd op Thea. zijn moeder is daar niet blij mee. Dewald is stuurman en erg jaloers op zijn kapitein: Mirande. Klaas vaart voor de eerste keer, hij moet invallen voor de eigenlijke barkeeper. Hij heeft nog nooit achter een bar gestaan laat staan gevaren.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

ALS DE KAT VAN HUIS IS....

Katje Johanna en haar zus gaan een weekje weg. Haar man, Bart, ruikt zijn kans en wil eindelijk eens doen wat hij van plan was: de bloemetjes buiten zetten. Goed drinken een partijtje kaart spelen met een paar vrienden. Als een nicht met haar vriendin opduikt, een zeer nieuwsgierige buurvrouw te pas en onpas langskomt en beide vrouwen onverwacht thuiskomen zijn de misverstanden niet van de lucht.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

VROUWEN ONDER ELKAAR

Kirsten gaat trouwen. op de vooravond van de bruiloft hebben de mannen een vrijgezellenavond. Jet heeft ook een avond georganiseerd. Dat deze niet geheel volgens plan verloopt doordat een hoogzwangere dochter begint te bevallen, een huilerige vriendin opduikt, een klagerige maar vooral dorstige oma komt, een lang niet geziene nicht opduikt is te verwachten. als je tenslotte ook nog een jaloerse zus hebt gebeuren er dingen die jet nooit gedacht en verwacht had.
Rolverdeling: 7d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

IK WIL SALARISVERHOGING!

De baas van John heeft ruzie met zijn vrouw. John biedt hem aan om tijdelijk bij hem te logeren. Zeer tot ongenoegen van zijn vrouw. Maar John denkt zo zijn salarisverhoging veilig te stellen. Als echter de vrouw van L.J.( de baas van John) en de vriend van Karin te pas en te onpas opduiken, schoonmoeder te vroeg terug komt nou dan moet John zich in allerlei bochten wringen om alles weer in het gareel te krijgen.
Rolverdeling: 4d-4h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

WAAR HEB IK DIT AAN VERDIEND?

Je bent directeur van een fabriek voor import en export van pinda's. Alles is prima totdat je concurrente opdaagt en een fusie voorstelt. Als dan blijkt dat je een zoon hebt uit een ver verleden, waar je opeens de zorg voor moet dragen, je te maken krijgt met een opdringerige advocaat, een sportieve, bemoeizuchtige schoonmoeder, een verliefde dochter en tenslotte nog een bazige vrouw dan vraag je je wel eens af: waar heb ik dit aan verdiend?
Rolverdeling: 6d-2h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

DE TERUGKEER VAN BROEDER HENRICUS

Henri komt thuis van een drie maandelijkse vakantie. Hij wil toetreden in een sekte. Iedereen probeert hem te overtuigen dat hij dat niet moet doen, incl. zijn ex-vriendin. Omdat zijn "meester" meegekomen is, is dat moeilijk. Zeker nog als blijkt dat de buurvrouw ook wel oren heeft naar de sekte. Henri krijgt veel steun van zijn buurmeisje, wat op zich weer spanningen geeft met zijn ex-vriendin.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

WAT DOE IK MET DIE PRIJS?

Je woont al jaren in een verouderde service flat. Ieder jaar, tegen kerstmis, wordt daar een bingo georganiseerd. Dit jaar ben jij de gelukkige: je wint de hoofdprijs. Maar dat je daar nu zo gelukkig mee bent, zeker als blijkt dat je opeens meer vrienden hebt dan eerst. Daardoor vraag je je af: wat doe ik met die prijs?
Rolverdeling: 5d-2h
Genre: kerstspel
Uitgever: Grosfeld

DE GAST DIE NIET MOCHT KOMEN MET KERSTMIS

Het is ieder jaar weer een traditie: er moet een gast de kerst met het gezin doorbrengen. Althans van moeder. De rest van het gezin is hier al jaren op tegen en wil de kerst een met het eigen gezin doorbrengen. dus besluiten de dochter, de zoon en de vader zich dit jaar te verzetten tegen het initiatief van moeder. Totdat de zoon en dochter horen wie er komt, dan zijn de rollen omgedraaid!
Rolverdeling: 2d-2h
Genre: kerstspel
Uitgever: Grosfeld

MAAR IK WIL ZELF NAAR HET BEJAARDENHUIS!!

Eindelijk heb je voor jezelf het besluit genomen dat je naar een bejaardenhuis gaat. Je hebt het druk met de verhuizing en dan komt iedereen met zijn wijze en goed bedoelde raad! Zit je dan eindelijk in het bejaardenhuis dan ben je het mikpunt voor iedereen. iedereen wil je leren kennen en wel iets van raad meegeven. Dat dit alles niet zonder problemen gaat spreekt voor zich!
Rolverdeling: 4d-2h (dubbelrollen!)
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

OMA IS VERLIEFD!

Het zal je maar gebeuren. Je bent verliefd op je huisarts en wendt daarom voor dat je ziek bent. Dat je even vergeet dat het weekend is wordt je al snel duidelijk. als dan je overbezorgde dochter komt en je kleindochter die meedoet aan een medicijnexeperiment heb je allang spijt dat je je ziekt hebt voorgewend. Voordat alles weer in het reine is, is er 't een en ander gebeurd!
Rolverdeling: 6d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

KABAAL IN DE VIERWINDELAAN (de ontmoetingen)

Er zijn net nieuwe buren komen wonen in de straat. Als dit een gescheiden vrouw is met een dochter dan moet je als vrouw en moeder je man en zoon heel goed in de gaten houden. Als je dan ook nog een nieuwsgierige, stiekeme buurvrouw hebt die denkt alles te weten en zelf ook een geheimpje heeft dan komt er geheid veel kabaal in de vierwindenlaan!
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

MIJN MAN IS VERSLAAFD

Het zal je als vrouw maar gebeuren. Eindelijk is je man gepensioneerd en heeft hij alle tijd voor je. denk je. Want dan blijkt dat hij een nieuwe hobby heeft. Vanaf dat moment leeft je man voor een ding: computeren. Het wordt te erg en er moet ingegegrepen worden. Via je huisarts en een psychologe lukt het niet. Je buurvrouw haar zuster probeert het d.m.v. instraling. Maar dat dit alles lukt om je man van z'n verslaving af te helpen?
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

OMA VERMIST!

Je gaat met een paar vriendinnen een paar dagen in een vakantiehuisje, om elkaar beter te leren kennen en om een opdracht uit te voeren. Maar zijn het wel echt je vriendinnen? Ze proberen je angst aan te jagen. maar wie is nu eigenlijk het bangst?
Rolverdeling: 6d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

DE VERRE NEEF

Kerstmis betekent voor Koos even helmaal niets doen. Lekker onderuit gezakt voor de tv zitten. Totdat een verre neef van zijn vrouw opduikt. Dan komt deze kerstmis er geheel anders uit te zien en komt Koos en z'n gezin voor onverwachte dingen te staan.
Rolverdeling: 2d-2h
Genre: kerstspel
Uitgever: Vink

IN DEN HEMEL GELIJK OP AARDE

Het zal je maar gebeuren. Je wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een eenvoudige operatie. Tijdens die operatie gaat het mis en je komt… in de hemel. Dan merk je dat het in de hemel niet anders toegaat dan op aarde. Stiekem gedrag, liegen en bedriegen en ruzie. Het is maar goed dat er een mogelijkheid is om je zonden eens te overdenken. Kortom "in den hemel gelijk op aarde" gaat nu ook weer op! Maar ben je nu echt in de hemel of……?
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

IK KIES VOOR.........

Corry-Ann verdenkt haar man ervan een vriendin te hebben. Daarom wil ze niet hebben dat hij thuiskomt, ze denkt erover om te gaan scheiden. Elianne, een vriendin, adviseert haar een keuze te maken in haar huwelijk. Als je dan ook nog een dochter hebt, die aan het puberen is, een schoonmoeder die je ook met raad en daad terzijde staat, een man die te pas en te onpas aan de telefoon hangt, er ingebroken wordt is het duidelijk dat deze keuze niet zonder slag of stoot gemaakt wordt!
Rolverdeling: 5d
Genre: damestoneel
Uitgever: Vink

VERWARRING OP HET VLIEGVELD

Het is een drukte van belang op het vliegveld. Vooral als de vakantietijd pas begonnen is, er een nieuwe vliegmaatschappij pas gestart is en men tot overmaat van ramp het vliegveld aan het verbouwen is. Daarbij komt nog dat er allerlei (vreemde) personages op zo'n vliegveld aankomen, vertrekken en werken! Genoeg ingrediënten dus voor een dol, dwaas blijspel.
Rolverdeling: 6d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

PAP, IK MOET JE IETS VERTELLEN!

Marinus is een ietwat conservatieve boer. Het wringt hem dat hij geen opvolger heeft voor z'n boerderij op een avond is hij, samen met z'n vrouw Trees, uitgenodigd voor een etentje georganiseerd door hun dochter Carolien. Zij maakt van de gelegenheid gebruik om haar vriend voor te stellen. Vader Marinus is het met haar keuze niet eens. dat hij die avond nog een grote verrassing te verwerken krijgt weet hij dan nog niet.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

WEG MET DE BESEMS

Hereboer Arie Haverkamp probeert het gezin Besems van z'n land weg te krijgen. Hij wil de grond waar hun huisje op staat hebben. Arie wordt hierin gesteund door notaris van Lenten en de pastoor van het dorp. Echter Arie ontmoet tegenstand van zijn zoon Bram die verliefd is op Miep Besems. Uiteraard verbiedt Arie deze relatie. Totdat hij achter een vreemd feit komt. Dan probeert hij van alles om nog in het rechte spoor te komen. Maar of hem dit lukt?
Rolverdeling: 4d-5h
Genre: plattelandsspel
Uitgever: Vink

DE OPPASCENTRALE

Charles is een gepensioneerde kolonel. Omdat het legerpensioen niet toerekend is, is hij een oppascentrale begonnen. Dit samen met z'n eveneens gepensioneerde sergeant. Ze hebben een paar dames in dienst, die samen met hun, de baby's verzorgen. Maar als blijkt dat de vrouw van Charles het niet eens is met het besluit van haar man en er een controleur opduikt dan staat de toekomst van de oppascentrale op zeer losse schroeven!!
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

KABAAL IN DE VIERWINDENLAAN (de babyroof)

Het eerste kleinkind wordt geboren. Op zich een heuglijke gebeurtenis in de Vierwindenlaan. Maar als je schoonmoeder op bezoek komt, er een vreemde man steeds in de straat verblijft en tot overmaat van ramp je kleinkind opeens verdwenen is spreekt men met recht over: kabaal in de vierwindenlaan.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

NIET EEN MAAR TWEE

ooievaar Desiree staat op het punt van bevallen. Haar vriend, Dennis, staat haar zoveel mogelijk bij. Dan komen en een paar verrassingen: wat te denken van een onzekere verloskundige en wat te denken van hun kroost? Zoals gebruikelijk komen de wederzijdse ouders op bezoek. Dat dit bezoek niet soepel verloopt en er vreemde dingen gebeuren zal u duidelijk worden.
Rolverdeling: 3d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

DE SCHOONHEIDSPARTY

Jetty geeft een party. Ditmaal in schoonheids-artikelen. Uiteraard heeft zij verscheidene dames uitgenodigd. De avond veranderd al snel in een ruzieachtige sfeer als blijkt dat sommige dames elkaar niet liggen. Als er dan een nerveuze demonstratrice opduikt die tot overmaat van ramp ook nog de verkeerde koffer heeft meegenomen. blijkt dat de chaos compleet is!!
Rolverdeling: 7d
Genre: damestoneel
Uitgever: Vink

OP EEN ONBEWOOND EILAND

Het zal je maar gebeuren. Je vaart op een schip en dat vergaat. Een stel passagiers spoelen aan op een onbewoond eiland. Dan blijkt dat ze als moderne Robinson Crusoe's moeten leven. Dat dit niet altijd meevalt spreekt voor zich.
Rolverdeling: 3d-3h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

WIEDE, WIEDE, WIET

De pijnlijk nette Gaston is drukdoende met zijn scheiding. Echter zijn (ex)vrouw blijft hem lastig vallen met allerlei onzinnige dingen. Het wordt voor Gaston nog erger als zijn vriend, Karel, hem met een bezoek vereerd. Zeker omdat Karel een sloddervos eerste klas is. Als Gaston zijn ex-vrouw en zijn huidige vriendin elkaar treffen en als blijkt dat Karel een paar sigaretten gevonden heeft met een dubieus goedje erin, als er dan tot overmaat van ramp nog een stotterende beveilingsbeamte langskomt en zijn huishoudelijke hulp van ouderdom bijna omvalt werkt de nette Gaston zich steeds verder in de nesten.
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

WILMA, WIL JE MET ME TROUWEN?

Jack en Therese zijn veertig jaar getrouwd. Ze willen dit heuglijk feit vieren met hun goede vrienden Wilma en Albert. Albert heeft zich voorgenomen om deze gelegenheid aan te grijpen om Wilma ten huwelijk te vragen. Wat Albert niet weet is dat zijn goede vriend Jack smoorverliefd is op Wilma. Echter Wilma beantwoord deze liefde niet en probeert op allerlei manieren Jack duidelijk te maken van zijn hopeloze pogingen zonder haar goede vriendin Therese te kwetsen. Als er ook nog een te zorgzame gastvrouw rondloopt zijn de misverstanden niet van de lucht.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

GIJZELEN VOOR BEGINNERS

Oma was jarig en wilde dat vieren in een oud en sfeervol hotelletje. Nu, één dag later, is het merendeel van de visite al huiswaarts gekeerd en staan ook oma en haar dochter daphne op het punt van vertrekken. Oma moet weer terug naar haar 'appartementje' in het verzorgingshuis en Daphne gaat weer verder met haar oh zo drukke leventje. Althans…dat denken ze, want plotseling stormen twee ongenode gasten het hotelletje binnen! Twee overvallers om precies te zijn: de dominante rita en 'haar' bloednerveuze dolf, die op de vlucht zijn voor de politie en voor het gemak maar even oma, dochterlief en receptioniste Mariska gijzelen. vooral laatstgenoemde vindt dat beduidend minder, omdat ze zo nooit haar spannende boek uit krijgt. Gelukkig echter voor het gegijzelde gezelschap blijken Rita en Dolf twee beginnende gijzelnemers te zijn. Maar daar staat weer tegenover dat oma, Daphne en Mariska hulp krijgen van weliswaar goedwillende doch eveneens onervaren personen. zo ziet Joost, het vriendje van Mariska en filmliefhebber bij uitstek, in deze gijzelingssituatie de perfecte mogelijkheid om zijn kennis van actiefilms eens in praktijk te brengen, voelt politie-onderhandelaar Bea zich geroepen om alles eens rustig uit te praten en lijkt de stem van de politie maar niet zijn klep.. eh megafoon te kunnen houden…
Rolverdeling: 6d-2h(5d-3h)
Genre: blijspel
Uitgever: Jongeneel

HOE VERTEL IK HET MIJN KINDEREN?

Ben van Heugten wordt 85 jaar. Om dit te vieren heeft hij zijn kinderen uitgenodigd in zijn buitenhuis. Maar hij heeft ze nog iets meer te vertellen!! Zijn kinderen denken dat er iets ergs met hun vader aan de hand is. Dit brengt onder zijn kinderen heel wat teweeg zeker als blijkt dat hun vader een heel andere mededeling heeft als ze verwachten.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

RECHTSPRAAK DOOR DE BOCHT

Het blijkt een normale werkdag te worden in rechtszaal nummer drie van rechter de Boot. Ware het niet dat de rechter oververmoeid is, haar parketwacht nog een kater heeft van een avondje stappen, terwijl ze een onzekere stagiaire moet begeleiden, er een pas afgestudeerde, breedsprakerige, advocate opduikt. Als dan ook nog de verdachten van allerlei pluimage zijn met al hun hebbelijk maar vooral onhebbelijkheden en als er dan tot overmaat van ramp ook nog een jaloerse echtgenote opduikt wordt het wel een hele zware dag voor rechter de Boot.
Rolverdeling: 8d-2h(7d-3h)
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

HELP! DE FREULE IS ER WEER

Na de begrafenis van Freule van Stoetwegen komen veel dorpsbewoners in het dorpscafé. Daar zal door notaris van Brekel het testament worden voorgelezen. Uiteraard geeft veel roddel en achterklap. Betha is er van overtuigd dat ze en grote som geld krijgt. Kobus heeft al jaren een "geheime" verhouding met Bertha. Hij wil haar ten huwelijk vragen. Maar moet zich eerst moed indrinken. Natuurlijk is Zus, de roddeltante van het dorp, van de partij. Ze wil voor geen goud dit spektakel missen. Uiteraard heeft ze de nieuwste roddels en nieuwtjes en vindt ze een gewillig "oor" bij Kee. De dorpspastoor is uiteraard ook aanwezig zeker omdat er gratis te drinken valt en omdat hij denkt dat de freule een ruime gift aan de kerk zal doen. Op het moment dat de notaris wil beginnen met het voorlezen van het testament komt Janus, de dorpsidioot, binnen stuiven met verbijsterend nieuws!!
Rolverdeling: 5d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

EEN KONING MOET JE NIET LATEN WACHTEN

kroonf De zaken gaan goed in het bedrijf van Daphne. Ze heeft net een goede slag geslagen. Om dat te vieren geeft ze een gekostumeerd bal. Samen met haar zoon Joost die echter niet veel zin heeft in dit feest. Hij laat dit dan ook goed blijken. Door een stommiteit komen Merlijn, Maartje en Rita vanuit het verre verleden in het hedendaagse met zijn nieuwerwetse manieren en dingen. Dat dit tot hilarische taferelen leidt spreekt voor zich. Zeker als blijkt dat Joost en Gwendolijn nog verliefd worden op elkaar!
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: onwezenlijk blijspel
Uitgever: Vink

DE GEVONDEN SCHAT

non In het klooster wordt in alle vroegte aangebeld. Als de, onbesuisde, zuster Rosalia open gaat doen vindt ze een doos met wel een heel verrassende inhoud. Samen met zuster Theresia besluit ze om de inhoud te houden.
Ze verstoppen de inhoud maar moeten alle mogelijke moeite doen om hun net verworven schat te behouden.
Zeker als er een bemoeizuchtige moeder-overste en een vergeetachtige zuster rondlopen.
Als er dan, tot overmaat van ramp, ook nog een undercover agente opduikt wordt de situatie wel heel penibel.
Rolverdeling: 5 dames
Genre: klucht
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld

FCDVVV

dames voetballer Het gesprek van de dag in de kantine van de vrouwenvoetbalclub DVV (Dames Vrolijk Verder) is het ongeluk van de spits Jolanda. Hoewel ze de komende wedstrijd kan bijwonen, kan ze onmogelijk spelen. De grote vraag is wie vervangt haar?
Er worden diverse mogelijkheden genoemd. Ondermeer door de nerveuze trainster Els, de slechtziende keepster Monique, de moederlijke kantinejuffrouw Riek en de fanatieke verdedigster Fleur, die naar haar mening het meeste recht heeft op die centrale positie. Dan komt de voorzitter en hoofdsponsor van het elftal, mevrouw Van Bielsen, met de oplossing: haar nichtje Gabriella wordt de nieuwe spits!Iedereen is in rep en roer en slechts weinigen zijn het mevrouw Van Bielsen eens. Uiteindelijk wordt een compromis gesloten met een verrassend eindresultaat.
Genre: blijspel
Rolverdeling: 8 dames
Uitgever: Toneeluitgeverij Jongeneel

ALLEEN MET Z'N TWEETJES

Karel-Jan is uit op een avontuurtje. Hij heeft via een chat sessie een blind-date afspraak gemaakt in zijn vakantiehuisje. Zijn vrouw heeft hij wijs gemaakt dat hij een seminar heeft in een of andere ver afgelegen stad.
Wat hij, uiteraard, niet weet is dat zijn vrouw ook een afspraak gemaakt heeft. Zij heeft haar minnaar uitgenodigd voor een paar gezellige daagjes. En dat in hetzelfde vakantiehuis!!!
Als blijkt dat er een monteur langs moet komen, er een bevallige inbreekster opdaagt en tot overmaat van ramp een bemoeizuchtige, bangige huishoudster rondloopt begrijpt u dat de misverstanden en persoonsverwisselingen niet meer te tellen zijn.
Genre: klucht
Rolverdeling:3d-2h
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld

VRAAG HET MAAR AAN DE BUTLER!!butler

In de puissante rijke familie van Donkervloot bestiert de butler, Charles, het gezin. Maar niet alleen het gezin. Hij heeft een, geheime, relatie met zijn bazin, de weduwe Josine. Voor deze relatie durven ze niet uit te komen.
Dochter Elsemieke en oma willen niets liever dan dat hun moeder en dochter weer hertrouwt. Daarom hebben ze, via internet, een date geplaatst.
Dan duikt een, verre, zakenvriend uit de States op. Dochter en oma denken dat dit de date is. Echter het schijnt een geheel ander iemand te zijn met geheel andere bedoelingen.
Uiteindelijk wordt hij ontmaskerd door Charles en Josine maar niet nadat er een vele misverstanden hebben plaats gevonden.
Genre: klucht
Rolverdeling: 3d-2h
Uitgever: Vink

KERSTAVOND IN PENSION RUST EN VREE

kerstman In het, oude en versleten, pension Rust en Vree is het kerstavond.
Voor het zich laat aanzien de laatste kerstavond van het pension. Het telt nog maar twee gasten en een opdringerige projectontwikkelaar staat, soms letterlijk voor de deur.
De pensionhoudster en de beide gasten proberen nog iets van de kerstavond te maken totdat er gebeld wordt.
Dan komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling met een wel heel verrassend einde!!

Genre: kersttoneel
Rolverdeling: 4d-2h
Uitgever: Grosfeld

HEISA IN HOTEL BOSZICHT

Hotel Boszicht wordt gerund door de pas begonnen Nancy.
Het belooft een drukke periode voor het hotel te worden.
Wat te denken als er een bezoekster opduikt die constant loopt te bellen en schrikt als er andere gasten opduiken en dan vreemd gedrag gaat vertonen? Of als er een natuurfreak komt die constant over de natuur en het milieu praat? En wat te denken van de geheimzinnige mevrouw van de Droge? Om nog maar te zwijgen van de bezoekster die voor haar rust naar het hotel komt. Maar krijgt ze wel haar rust als er een moeder en dochter opduiken?
Nancy moet alle zeilen bijzetten om dit alles tot een goed eind te brengen maar zal het haar alleen wel zal lukken?
U weet het na deze vrolijke klucht

Genre: klucht
Rolverdeling: 6 dames
Uitgever: Toneeluitgeverij Vink


GESPUIS IN HET WARENHUIS

De koning en koningin brengen een bezoek aan de stad. Zij brengen ook een bezoek aan het warenhuis.,
Dit is al een publiek geheim in de stad.
Het warenhuis is dan ook in rep en roer en wordt bezocht door verschillende mensen van allerlei pluimage.
Cynthia, de manager van de winkel, heeft haar handen vol om alles in goed banen te leiden.
Het wordt pas hachelijk als er geruchten gaan dat er een aanslagpleger in de winkel is maar wie?
Zal het Cynthia lukken om op tijd klaar te zijn voor het koninklijk bezoek?
Rolverdeling: 5 dames-2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend

NIETS IS PLUIS IN HET WARENHUIS

Dit is een bewerking van het spel: 'Gespuis in het warenhuis'
De koning en koningin brengen een bezoek aan de stad. Zij brengen ook een bezoek aan het warenhuis.,
Dit is al een publiek geheim in de stad.
Het warenhuis is dan ook in rep en roer en wordt bezocht door verschillende mensen van allerlei pluimage.
Cynthia, de manager van de winkel, heeft haar handen vol om alles in goed banen te leiden.
Het wordt pas hachelijk als er geruchten gaan dat er een aanslagpleger in de winkel is maar wie?
Zal het Cynthia lukken om op tijd klaar te zijn voor het koninklijk bezoek?
Rolverdeling: 6 dames- 3 heren of 5 dames-2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend

VLIEGMAATSCHAPPIJ RONDOM TERUG

Vliegmaatschappij Rondom Terug (VRT) is pas gestart.
Alles is nieuw en VRT heeft niet al te veel geld. Daarom is Agnes ook het manusje van alles. Ze is de spil van de nieuwe vliegmaatschappij.
De wachtruimte van de vliegmaatschappij loopt langzaam vol met allerlei passagiers.
Passagiers van allerlei pluimage.
Wat te denken van Pieternel die voor de eerste keer vliegt en daarvoor erg bang is of wat te denken van de hoogachtige dame Gaby die denkt dat iedereen voor haar rent en doet.
En het "echtpaar" ter Vure die de gewonnen prijs komt innen?
Als er ook nog een onzekere , angstige pilote opduikt die een ongelukje met verstrekkende gevolgen krijgt wordt het bijna allemaal teveel voor de drukke Agnes.
Zal de eerste vlucht van VRT op tijd de lucht in gaan?
Op het eind van dit doldwaze stuk weet u het.
Rolverdeling: 6 dames
geschikt voor 55+
Genre: blijspel
Uitgever: Vink
Lengte: avondvullend

HET IS NIET MIJN BROER....OF TOCH WEL?

Een tijdje geleden is Herman verongelukt. Met het verzekeringsgeld is Nolda een Bed en Breakfast begonnen. Dit runt ze samen met haar moeder: Zus
Het B en B heeft al tijden een vaste gast: de zekere Harold. Hij heeft een oogje op Nolda en doet verwoede pogingen om haar in te palmen.
Het rustige, kalme leventje van iedereen wordt wreed verstoord als er opeens twee gasten opduiken.
Een nieuwsgierige, achterdochtige vrouw en een zenuwachtige, stiekeme man.
Beide hebben iets te verbergen. Maar wat?
Alle puzzelstukjes vallen op het eind van dit leuke hilarische blijspel op hun plaats.
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend


EEN SCHAT IN HET KLOOSTER

Het, noodlijdend, nonnenklooster Soeur Reposer moet alle zeilen bijzetten om niet failliet te gaan.
Daarom heeft moeder-overste iets bedacht dat geld in het laadje moet brengen: een opvanghuis maar dan alleen voor vrouwen.
Want mannen zijn nu eenmaal taboe in het nonnenklooster.
Het klooster geeft vooral rust zodat de vrouwen tot zichzelf kunnen komen.
Het is echter met de rust gedaan als er, op een avond, een broer van een van de zusters opduikt die in moeilijkheden zit.
Rust die de deftige, snobistische Jonkvrouw Margarita van de Heer tot aan de Maitre zo nodig heeft na het heengaan van haar man.
Rust die Tess zo hard nodig heeft omdat ze een kroongetuige is een belangrijk monsterproces.
Rust die alle zusters zo nodig hebben maar helaas niet krijgen door allerlei onverwachte ontwikkelingen.
Rolverdeling: 5 dames - 2 heren
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullendEEN DUBBEL GEHEIM

Kees-Jan is CEO van het bekende en succesvolle automerk Hamer. Hij heeft het bedrijf van de grond af aan opgebouwd samen met zijn vrouw Nina.
Binnenkort zijn ze 12,5 jaar getrouwd en, vooral zijn vrouw, Nina, wil dit groots vieren. Ze is druk doende om dit grootse feest te organiseren.
Dan komt er op een dag een enorme verrassing voor Kees-Jan op bezoek. Het is een "ongelukje" uit een ver verleden.
Kees-Jan wringt zich in allerlei bochten om dit voor zijn vrouw en moeder verborgen te houden.
Maar ook Nina heeft een geheim voor haar man en laat dit "ongelukje" nu ook net opduiken in alle voorbereidingen voor het feest.
Dan moet Nina zich in allerlei bochten wringen om dit grote geheim, geheim te houden voor haar man,
voor haar schoonmoeder maar vooral voor de "upperclass"
Of dit lukt? En of het feest nog door zal gaan?
U weet het op het eind van dit hilarisch toneelspel.
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Genre: blijspe
Uitgever: Vink
Lengte: avondvullendDAKLOOS.....THUISLOOS......GRANDIOOS!!

Het belooft weer een gewone, drukke, dag te worden in de daklozenopvang.
Zoals gewoonlijk is directeur de Brekel (JW) druk doende met… ja met wat eigenlijk?
Niemand heeft er zicht op wat hij nu precies doet. Wat men wel weet is dat er een dubieuze boekhouding wordt gevoerd.
Daarom is er een agent undercover gegaan.
Om nog meer geld te generen, en om sluiting te voorkomen, heeft JW de, nieuwe, burgemeester uitgenodigd
voor een rondleiding door het, sleetse, opvangcentrum.
Dan loopt alles in het honderd. De burgemeester wordt aan gezien voor een ander,
zij kent de undercover agent en JW is nog steeds doende met… ja met wat?
Misschien dat dit aan het eind van dit spel duidelijk wordt??
Rolverdeling: 5 dames - 2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: De Toneelcentrale
Lengte: avondvullendEEN ZEURKOUS IN HET SAFEHOUSE

Willemijn Verkouden is kroongetuige in het monsterproces tegen haar ex-man, de bekende en beruchte crimineel Willem Kaalslag.
Willemijn wordt bewaakt door het duo Esmée en Karin in een safe-house. Dit safe-house is een hotelkamer.
Willemijn is een echte zeurkous. Niets is goed, ze commandeert iedereen continu en ze is erg ongedurig.
Esmée en Karin hebben hun handen meer dan vol aan haar. Maar niet alleen aan haar.
Wat te denken van de vriend van Esmée die in een romantische bui stiekem opduikt.
Of de boerse huurmoordenaar Bertus Schietgraag.
Ook de overijverige Anouk doet een duit in het drukke zakje met haar goed bedoelde manieren om het iedereen naar de zin te maken.
Esmee en Karin zullen blij zijn als het eindelijk zover is dat Willemijn kan getuige.
Maar lukt het Bertus om zijn goed betaalde taak tot een goed eind te brengen zodat Willemijn niet kan getuigen?
U weet het aan het eind van deze doldwaze klucht.
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Genre:klucht
Uitgever: GrosfeldVink
Lengte: avondvullendOmhoog