logo Jeco(toneel)teksten

SENIOREN


ALLES ZIT LOS IN HUIZE STERRENBOS

De bewoners van Huize Sterrenbos hebben er meer dan genoeg van. Ze zijn de versleten en oude toestanden in hun huis meer dan beu. Alles is oud en versleten. Ze besluiten actie te gaan voeren en een appartement te bezetten. De directrice heeft echter een verrassing voor haar bewoners in petto. Maar voor alles duidelijk wordt, zijn er heel wat toestanden.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

WIEDE, WIEDE, WIET

De pijnlijk nette Gaston is drukdoende met zijn scheiding. Echter zijn (ex)vrouw blijft hem lastig vallen met allerlei onzinnige dingen. Het wordt voor Gaston nog erger als zijn vriend, Karel, hem met een bezoek vereerd. Zeker omdat Karel een sloddervos eerste klas is. Als Gaston zijn ex-vrouw en zijn huidige vriendin elkaar treffen en als blijkt dat Karel een paar sigaretten gevonden heeft met een dubieus goedje erin, als er dan tot overmaat van ramp nog een stotterende beveilingsbeamte langskomt en zijn huishoudelijke hulp van ouderdom bijna omvalt werkt de nette Gaston zich steeds verder in de nesten.
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

OP EEN ONBEWOOND EILAND

onbewoond eiland Het zal je maar gebeuren. Je vaart op een schip en dat vergaat. Een stel passagiers spoelen aan op een onbewoond eiland. Dan blijkt dat ze als moderne Robinson Crusoe's moeten leven. Dat dit niet altijd meevalt spreekt voor zich.
Rolverdeling: 3d-3h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

DE GEHEIMZINNIGE BRIEF

Al jaren zijn Guus en Pieter-Jan bevriend. Pieter-Jan komt een paar dagen logeren. Zogenaamd om de vriendschap aan te halen, maar Guus komt allengs achter de ware reden van de komst van zijn vriend. Desondanks besluit hij om hem helpen. Maar hij beseft niet dat hij zichzelf aardig in de nesten werkt.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

DE EURO KOMT..EN GAAT

Het is algemeen bekend dat de euro in 2002 wordt ingevoerd. Uiteraard geeft dit veel onrust. Ook in het bejaardenhuis Rust Zelden. Daarom heeft de directie besloten om een voorlichtingsmiddag te houden. De directie heeft derhalve ook besloten om een paar mensen van de naburige bank uit te nodigen om enige uitleg te geven. Op de middag van de uitleg loopt echter alles mis. zijn de bankmensen wel die ze voordoen? En waarom doet Kobus zo raar? En waarom bemoeit Jeanne zich overal mee? Vragen die u op het eind van dit vrolijke spel allemaal duidelijk worden.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

DE OPPASCENTRALE

Charles is een gepensioneerde kolonel. Omdat het legerpensioen niet toerekend is, is hij een oppascentrale begonnen. Dit samen met z'n eveneens gepensioneerde sergeant. Ze hebben een paar dames in dienst, die samen met hun, de baby's verzorgen. Maar als blijkt dat de vrouw van Charles het niet eens is met het besluit van haar man en er een controleur opduikt dan staat de toekomst van de oppascentrale op zeer losse schroeven!!
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

IN DEN HEMEL GELIJK OP AARDE

Het zal je maar gebeuren. Je wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een eenvoudige operatie. Tijdens die operatie gaat het mis en je komt… in de hemel. Dan merk je dat het in de hemel niet anders toegaat dan op aarde. Stiekem gedrag, liegen en bedriegen en ruzie. Het is maar goed dat er een mogelijkheid is om je zonden eens te overdenken. Kortom "in den hemel gelijk op aarde" gaat nu ook weer op! Maar ben je nu echt in de hemel of……?
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

ALLEEN VOOR JOU!!

Bart en Beppie zijn binnenkort 35 jaar getrouwd. Echter er is geen geld om dit te vieren. Er is geen geld voor een cadeau. Totdat Bart een advertentie leest in de krant. Alles schijnt goed te gaan totdat er een bemoeizuchtige buurvrouw opduikt, een vriend die het niet zo nauw neemt met mijn en dijn en als er een zeer leuk uitziende zakenvrouw over de vloer komt is de vraag nog maar of de 35 jaar wel gehaald wordt!
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

MIJN MAN IS VERSLAAFD

computer Het zal je als vrouw maar gebeuren. Eindelijk is je man gepensioneerd en heeft hij alle tijd voor je. denk je. Want dan blijkt dat hij een nieuwe hobby heeft. Vanaf dat moment leeft je man voor een ding: computeren. Het wordt te erg en er moet ingegegrepen worden. Via je huisarts en een psychologe lukt het niet. Je buurvrouw haar zuster probeert het d.m.v. instraling. Maar dat dit alles lukt om je man van z'n verslaving af te helpen?
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

MAAR IK WIL ZELF NAAR HET BEJAARDENHUIS!!

Eindelijk heb je voor jezelf het besluit genomen dat je naar een bejaardenhuis gaat. Je hebt het druk met de verhuizing en dan komt iedereen met zijn wijze en goed bedoelde raad! Zit je dan eindelijk in het bejaardenhuis dan ben je het mikpunt voor iedereen. iedereen wil je leren kennen en wel iets van raad meegeven. Dat dit alles niet zonder problemen gaat spreekt voor zich!
Rolverdeling: 4d-2h (dubbelrollen!)
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

HEIBEL IN HET BEJAARDENHUIS

Rie is pas in het bejaardenhuis komen wonen. Ze heeft het er niet naar haar zin. Toos komt haar opzoeken. Regelmatig komt Cato iets lenen of terugbrengen, zij is erg nieuwsgierig. Door een vergissing worden Toos en Rie verwisseld. als dan Ludovicus, Dick en ook nog een bazige directrice op bezoek komen zijn de misverstanden niet meer van de lucht
Rolverdeling: 5d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

KINDEREN, IK WIL JULLIE IETS VERTELLEN!

Ben van Heugten wordt 85 jaar. Hij heeft zijn kinderen uitgenodigd in zijn buitenhuis. Hij heeft ze iets te vertellen. Zijn kinderen denken dat hun vader zijn vermogen gaat verdelen onder hen. Dit brengt onder zijn kinderen al heel wat teweeg zeker als blijkt dat hun vader een heel andere mededeling heeft dan ze verwachten.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

INWONING VERPLICHT!

nieuw Het zijn zware tijden voor Tobias en Ursula Peynenburg. Ze zijn bijna bankroet. Echter ze willen hun landgoed en hun rijke leventje niet opgeven. Daardoor hebben ze bedacht om sommige ruimtes van hun grote villa te verhuren
. Uiteraard brengt dit de nodige sores met zich mee
Zeker als de nieuwe huurders van allerlei pluimage blijken te zijn.
Wat te denken van het boeren echtpaar Peters? Of van de gezusters Gijsbrechts, die iets in hun schild voeren.
Sonja, de hulp, heeft het er maar druk mee om het iedereen naar de zin te maken. Maar dan door een verrassing verandert haar leven wel heel drastisch!
Genre: blijspel
Rolverdeling: 5 dames - 2 heren
Uitgever: Grosfel


COMPUTERPERIKELEN OP DE BOERDERIJ

computer Boer Krelis ontkomt er niet aan. Zeer tegen zijn zin moet hij aan de computer. Hij heeft er de ballen verstand van.
Zijn vrouw, Mien, heeft er iets meer verstand van maar ze ontkomen er niet aan om de hulp in te roepen van de, gladde, verkoper Karel-Jan.
De verwikkelingen beginnen pas goed als er een oude vriendin van Mien opduikt.
Het wordt Krelis bijna allemaal teveel zeker doordat zijn schoonzus, de non zuster Festia, bij hun logeert met alle problemen van dien.

Genre: klucht
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend

Zeer geschikt voor seniorentoneel.

DE JALOERSE BUURVROUW

De bekende en rijke Gilbert gaat trouwen. Voor de vierde keer. Men is druk doende met de voorbereiding van de bruiloft.
Gilbert ziet toch wel een beetje tegen het bruiloftsfeest op. Hij kan namelijk niet dansen!! Om dit op te lossen heeft hij, stiekem, een danslerares ingehuurd.
Maar hij wordt gesnapt door zijn bemoeizuchtige en jaloerse buurvrouw Claire. En dan is de beer los.
Gilbert moet zich in allerlei bochten wringen om zijn aanstaande bruid te overtuigen van zijn liefde voor haar.
Rolverdeling: 3dames-2herem
geschikt voor 55+
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: eenakterOmhoog