logo Jeco(toneel)teksten

EENAKTERS

Onder aan de pagina staan de nieuwste stukken!


DE KAMPEERBOERDERIJ

Kees Boersma is pas getrouwd met Eline Zuiderveld. Omdat het rendement van de boerderij van Kees te laag werd, is hij een kampeerboerderij begonnen. De moeder van Eline woont bij hen in. Moeder, schoonzoon en knecht Janus botsen regelmatig met elkaar. Dat leidt tot komische situaties. Wanneer er op de kampeerboerderij nog een echtpaar met duistere bedoelingen, een opa en een (undercover) agent komen logeren, beginnen de verwarringen en misverstanden pas goed.
Rolverdeling: 4d-4h (of3d-5h)
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

HUWELIJKSHOTEL

Het zal je maar gebeuren pas getrouwd en dan blijkt tijdens de huwelijksreis dat je man meer om vissen geeft dan om jou… of je hebt een man die een hekel heeft aan wandelen, maar wel graag een cognacje (en meer) lust…of je vrouw neemt je mee naar een romantisch hotel, terwijl jij moet werken en de koers van de dollar steeds maar zakt...of je werkt net een urrtje als serveerster en dan blijkt dat je zo'n drietal huwelijken moet redden. Of je zoekt gewoon een kamer en je wordt beledigd door een met dubbele tong pratende man.. Ja in dit vrolijke spel kan je dat gebeuren.
Rolverdeling: 4d-4h (of 5d-3h)
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

DE VERGISSING

Als je vader een andere baan in een andere stad krijgt, moet je verhuizen…. als je moeder het druk heeft met verhuizen….. als je oma overal vanaf weet en je steunt…. als je zus denkt in verwachting te zijn…. als jezelf een blinddate hebt, je niet erg hard studeert en een persoon verwisselt.. ….dan is het duidelijk dat er sprake is van een vergissing!
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

DE OVERVAL

boef Ine heeft haar arm bezeerd en moet een mitella dragen. Ze kan nu haar man, Kees, een pas begonnen milieubewuste boer niet helpen. Ook kan ze haar pasgeboren dochter niet verzorgen. Haar schoonmoeder komt nu in het huishouden. Op zich niet zo best, zeker als er een vriendin opdaagt, een overvaller, een verliefde agent en de vriendin van de bankovervaller zijn de misverstanden niet meer van de lucht.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

DE GEHEIME INFORMATIE

Rien komt met z'n secretaresse in het hotel. Saskia is uit op geheime informatie van Rien. Rien denkt dat Saskia stapelverliefd op hem is. Hij heeft tegen zijn vrouw (Ingrid) gezegd dat Saskia en hij naar een conferentie in het buitenland gingen. Ingrid komt in het hotel omdat haar auto het begeven heeft. Ze was onderweg naar het vliegveld: zij kent de werkelijke bedoelingen van Saskia en wil Rien waarschuwen. Toos en Drika komen voor het eerst van hun leven in een hotel. Ze vangen het een en ander op en weten niet waar het allemaal omgaat.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

OMA'S OP OORLOGSPAD

José is schrijfster, ze weet niets meer te verzinnen. om te kunnen doorwerken heeft ze haar moeder gevraagd om voor het huishouden te zorgen. Als dan José haar schoonmoeder onverwacht overkomt, haar dochters voortdurend ruzie hebben en beide oma's alles verkeerd begrijpen is de chaos compleet
Rolverdeling: 6d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

HEIBEL IN HET BEJAARDENHUIS

Rie is pas in het bejaardenhuis komen wonen. Ze heeft het er niet naar haar zin. Toos komt haar opzoeken. Regelmatig komt Cato iets lenen of terugbrengen, zij is erg nieuwsgierig. Door een vergissing worden Toos en Rie verwisseld. als dan Ludovicus, Dick en ook nog een bazige directrice op bezoek komen zijn de misverstanden niet meer van de lucht
Rolverdeling: 5d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

BERICHT UIT ZEEZICHT

Bij toeval komen de bewoners van bejaardenhuis Zeezicht erachter dat hun huis gesloten wordt. Onmiddellijk wordt er actie ondernomen om dit te voorkomen. Dat dit met de nodige misverstanden gepaard gaat zal duidelijk zijn.
Rolverdeling: 6d-3h
Genre: kersttoneel
Uitgever: Grosfeld

GROENE VINGERS OP KANTOOR

bloem Aart-Jan en Cees werken samen op kantoor. Ze zijn elkaars tegenpolen. Aart-Jan is de vlotte, Cees de slemiel. Als dan het koffiemeisje verliefd wordt op Cees, er een nieuwe afdelingschef opduikt, de directeur te pas en onpas op kantoor komt en tenslotte de moeder van Cees opduikt zijn de misverstanden op het kantoor niet meer te tellen.
Rolverdeling: 5d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

WAAROM KONING KOEN BELASTING MOET INNEN

Koning Koen komt erachter dat hij geen geld meer heeft. Hij laat zijn "financieel deskundige" komen. Deze heeft echter de schatkist al leeggeplunderd en wil nu belasting gaan innen. Hij wil met het geld en de koningin Gertruud vluchten. Echter de nar komt achter hun plannetje en hij vertelt dit aan koning Koen.
Rolverdeling: 1d-3h
Genre: op rijm
Uitgever: Vink

DE ADVERTENTIE

Fons is al jaren weduwnaar. Hij wil hertrouwen. Hij zet een (contact)advertentie. Als Susan komt, om zich samen met Ria voor te bereiden op een toneelrol, wordt zij aangezien als iemand die reageert op de advertentie. Als Kees zijn liefde voor Margriet niet durft te uiten en hij hiermee geholpen wordt door Susan, zijn de misverstanden niet meer van de lucht
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

DE SOCIALE KERSTWERKSTER

Het is bijna kerst. Riet is druk doende met de boom op te tuigen. Dan komt de buurvrouw met haar zorgen langs, oma komt op bezoek en niets is goed. Tot overmaat van ramp komt het buurmeisje haar nood klagen en als klap op de vuurpijl komt de pas samenwonende dochter ook nog thuis. Dan lijkt het soms wel dat je de sociale kerstwerkster bent.
Rolverdeling: 5d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

LIG IK HIER WEL GOED?

verpleegster Het zal je maar gebeuren. Je wordt voor de eerste keer in je leven opgenomen in een ziekenhuis. Als dan blijkt dat je op een eersteklas kamer komt te liggen met iemand van de andere sekse, je bazige en jaloerse vrouw steeds op bezoek komt, je een onzekere verpleegster aan je bed krijgt, je dokter een verstrooid type is vraag je je wel eens af van lig ik hier wel goed?
Rolverdeling: 6d-2h(5d-3h)
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

WAT EEN VERRASSING!

Je oma is jarig en heeft een huisje gehuurd. Ze nodigt haar hele gezin uit. Echter je moeder en zuster zijn helemaal niet tevreden. je oma zegt nog een verrassing te hebben. Wat niemand weet is dat jij ook nog een verrassing hebt. Je hebt de zuster van je oma uitgenodigd. Zij leven al heel lang in onmin. Voor alles in kannen en kruiken is zijn er wel de nodige verrassingen aan vooraf gegaan!
Rolverdeling: 6d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

DE OUDE GENERATIEKLOOF

Het leven van een jong meisje gaat niet altijd over rozen, zeker als je grote liefde zich ergens anders is gaan verpozen alleen en verdrietig dwaal je door het grote bos en ontmoet een jongen die kwijt is zijn ros. maar als jouw moeder en zijn vader komen opdraven en proberen de opvoeding moge eens bij te schaven. als blijkt dat ze dan voor rede en praten zijn doof moge het duidelijk zijn: hier is sprake van een: generatiekloof
Rolverdeling: 2d-2h
Genre: op rijm
Uitgever: Grosfeld

MET KERST BEN JE VRIJ!

In de pas geopende gevangenis geldt nu al een cellen tekort. Daarom worden twee gevangenen in één cel geplaatst. Als blijkt dat je, als gevangene, een medegevangene van de andere sekse krijgt en je familie zich in allerlei bochten wringt om je voor de Kerst nog vrij te krijgen moet jij je in allerlei bochten wringen om te zorgen dat je zeker niet vrij komt.
Rolverdeling: 2d-2h
Genre: kersttoneel
Uitgever: Grosfeld

EEN GEWAARSCHUWD STEL TELT VOOR...

Het zal je maar gebeuren: je bent voor de tweede keer getrouwd. Je komt op je huwelijksreis op je hotelkamer. Dan blijkt dat je (schoon)moeder, door een vergissing, vanuit de hemel teruggekomen is om je te waarschuwen voor… Dat een en ander niet zonder misverstanden verloopt spreekt voor zich.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: onwezelijk blijspel
Uitgever: Vink

EN DAT NOEMT ZICH EEN VRIEND

Het zal je maar gebeuren: na vele jaren getrouwd geweest te zijn ga je van je vrouw af. Je woont tijdelijk in bij een vroegere vriend. Dat deze geheel anders van karakter is brengt al de nodige spanningen mee, als deze dan een bemoeizuchtige werkster heeft, een afspraak met jouw (ex)vrouw en als dan tenslotte zijn ex-vrouw opduikt is het duidelijk dat de misverstanden niet meer te tellen zijn.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

EINDELIJK OP WINTERSPORTVAKANTIE!!

skieër Na jaren heeft dokter Meinsma eindelijk vrij kunnen krijgen. Eindelijk kan hij met z'n gezin op wintersportvakantie. Althans dat denkt hij want nu ondervindt hij tegenstand van zijn gezin; zijn kinderen hebben geheel andere plannen. Het heeft heel wat voeten in aarde voordat alles geregeld is!
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

GEEN TIJD MET KERSTMIS

Floris-Jan is aangereden. hij ligt in het ziekenhuis. En dat net tegen kerstmis. Dan krijgt hij bezoek van een echtpaar. Maar komen zij wel met dezelfde bedoelingen als Floris-Jan denkt? Als ook zijn vriendin op bezoek komt zijn de misverstanden niet meer van de lucht in dit vrolijke kerstspel.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: kersttoneel
Uitgever: Grosfeld

ALLEEN VOOR JOU!!

Bart en Beppie zijn binnenkort 35 jaar getrouwd. Echter er is geen geld om dit te vieren. Er is geen geld voor een cadeau. Totdat Bart een advertentie leest in de krant. Alles schijnt goed te gaan totdat er een bemoeizuchtige buurvrouw opduikt, een vriend die het niet zo nauw neemt met mijn en dijn en als er een zeer leuk uitziende zakenvrouw over de vloer komt is de vraag nog maar of de 35 jaar wel gehaald wordt!
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

KAARTAVOND IN HET GEDRANG!!

Bram gaat iedere vrijdagavond, stiekem, kaarten in een klein hotelletje. Dit gaat al jaren goed totdat er een staking uitbreekt van het openbaar vervoer. Bram kan niet naar huis... net als zijn vrouw die ook gestrandt is en in hetzelfde hotel belandt als hij. Als er ook nog een pastoor opduikt die graag een borreltje lust komt de wekelijkse heimelijke kaartavond van Bram wel erg in het gedrang.
Rolverdeling: 2d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

HET ROMMELT OP DE ROMMELMARKT

Het is feest in het dorp. Op het plein voor het café is een rommelmarkt. Annette gaat naar de rommelmarkt want haar man staat achter een kraam. Dan krijgt ze de schrik van haar leven want naast hem staat haar minnaar! Zij moet zich in allerlei bochten wringen om zich hier uit te redden. Ze krijgt echter hulp van een serveerster die verliefd is op de minnaar van Annette. Als er dan ook nog een lastige klant opduikt en een ongeluk gebeurt dan is het u wel duidelijk dat: het rommelt op de rommelmarkt.
Rolverdeling: 3d-2h(+fig)
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

HUISMANAGER GEVRAAGD

Henny is een sociaal type. Af en toe zelfs te sociaal. Ze staat altijd klaar voor een ander maar verwaarloosd min of meer haar eigen gezin en huishouden. Het wordt zelfs zo erg dat beide dochters besluiten een advertentie te plaatsen. Maar ze vergeten dit mede te delen aan de rest van het gezin. Als er een bemoeizuchtige oma langs komt, een buurrouw komt kennismaken en een sollicitant wanhopige pogingen doet om aangenomen te worden is de chaos compleet.
Rolverdeling: 6d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

DE EURO KOMT..EN GAAT

Het is algemeen bekend dat de euro in 2002 wordt ingevoerd. Uiteraard geeft dit veel onrust. Ook in het bejaardenhuis Rust Zelden. Daarom heeft de directie besloten om een voorlichtingsmiddag te houden. De directie heeft derhalve ook besloten om een paar mensen van de naburige bank uit te nodigen om enige uitleg te geven. Op de middag van de uitleg loopt echter alles mis. zijn de bankmensen wel die ze voordoen? En waarom doet Kobus zo raar? En waarom bemoeit Jeanne zich overal mee? Vragen die u op het eind van dit vrolijke spel allemaal duidelijk worden.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

ALLES ZIT LOS IN HUIZE STERRENBOS

De bewoners van Huize Sterrenbos hebben er meer dan genoeg van. Ze zijn de versleten en oude toestanden in hun huis meer dan beu. Alles is oud en versleten. Ze besluiten actie te gaan voeren en een appartement te bezetten. De directrice heeft echter een verrassing voor haar bewoners in petto. Maar voor alles duidelijk wordt, zijn er heel wat toestanden.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Grosfeld

EEN RECHTER IS OOK MAAR EEN VROUW

Het blijkt een normale werkdag te worden in rechtszaal nummer drie van rechter de Boot. Ware het niet dat de rechter oververmoeid is, haar parketwacht nog een kater heeft van een avondje stappen en er een pas afgestudeerde, breedsprakerige, advocate opduikt. Als dan ook nog de verdachten van allerlei pluimage zijn met al hun hebbelijk maar vooral onhebbelijkheden en als er dan tot overmaat van ramp ook nog een jaloerse echtgenote opduikt wordt het wel een hele zware dag voor rechter de Boot.
Rolverdeling: 8d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

KERSTAVOND IN PENSION DE DONK

In het, oude en versleten, pension De Donk is het kerstavond.
Voor het zich laat aanzien de laatste kerstavond van het pension. Het telt nog maar twee gasten en een opdringerige projectontwikkelaar staat, soms letterlijk voor de deur.
De pensionhoudster en de beide, oudere, gasten proberen toch nog iets van de kerstavond te maken totdat er gebeld wordt.
Dan komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling met een wel heel verrassend einde!!
Rolverdeling: 2d-2h
Genre: kersttoneel(geschikt voor seniorentoneel)
Uitgever: Grosfeld

DE JALOERSE BUURVROUW

De bekende en rijke Gilbert gaat trouwen. Voor de vierde keer. Men is druk doende met de voorbereiding van de bruiloft.
Gilbert ziet toch wel een beetje tegen het bruiloftsfeest op. Hij kan namelijk niet dansen!! Om dit op te lossen heeft hij, stiekem, een danslerares ingehuurd.
Maar hij wordt gesnapt door zijn bemoeizuchtige en jaloerse buurvrouw Claire. En dan is de beer los.
Gilbert moet zich in allerlei bochten wringen om zijn aanstaande bruid te overtuigen van zijn liefde voor haar.
Rolverdeling: 3d-2h
geschikt voor 55+
Uitgever: Grosfeld
Omhoog