logo Jeco(toneel)teksten

AVONDVULLEND

Onder aan de pagina staan de nieuwste stukken!


GEZIN OP STELTEN

het stuk verhaalt een normaal(?) gezin. Bert heeft ontslag gekregen en is gestopt met roken. Dorien heeft waarschijnlijk een baantje. Eline een nieuwe vriend. Margreet is bezig met het milieu en zichzelf, Jeroen is een moderne jongen in de groei, Cor ziet de relatie tussen haar dochter en Bert niet zitten, Bianca komt langs omdat…? ja …waarom eigenlijk…? Wouter.. is Wouter …zeer degelijk en toch ook wel modern.
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

DE DUBBELE BOEKING

handenJe wilt je huwelijk redden. Daarom ben je een weekendje weg met je man. Als jouw suite ook nog bewoond wordt door een andere vrouw, een vrouwelijke inbreker opduikt, een hoteldetective te pas en te onpas langs komt, de roomservice of te onzeker of te lui is dan weet jet het niet meer.
Rolverdeling: 5d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

DE VRIEND VAN MOEDER

Je moeder is pas wethouder van je woonplaats geworden. Je vader runt het huishouden. Dan hoor je dat je moeder een afspraak maakt. De vriend van je zus komt voor de eerste keer langs, een man duikt op en je denkt dat dat de blinddate van je moeder is. Als er dan ook nog eens een dame opduikt die voor iemand anders wordt aangezien dan zijn de misverstanden niet meer te tellen.
Rolverdeling: 4d-4h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

IN HET CAFE VAN MIE PAP

In de begin jaren 30 is het café van Mie Pap de plaats van samenkomst van het dorp. Van hoog tot laag komt er, mensen van diverse pluimage drinken er een borrel. Uiteraard gaat eenieder over de tong. alles wordt in de gaten gehouden door de waardin Mie, wiens dochter verliefd is op Olivier van het kasteel die van zijn moeder niet in het café mag komen. Teun klaagt z'n nood over zijn feministische vrouw en zijn bazige moeder. Als er te pas en te onpas twee zwervers opduiken met hun eigenaardigheden, een pastoor die zich moed indrinkt en een non die op vakantie komt is het duidelijk dat zich het een en ander afspeelt in het café van Mie Pap.
Rolverdeling: 7d-4h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

OP KAMERS

Het lijkt een normale dag te worden. Je huurt een kamer in een huis met een ander meisje. Als dan op een dag je, sportieve, opa komt. Je ouders voor de eerste keer op bezoek komen, je vriend pas bij je ingetrokken is en tot overmaat van ramp ook nog een uitdagend geklede vriendin over de vloer komt is het duidelijk dat het geen normale dag meer is.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

MAAKT GELD GELUKKIG?

Het zal je maar gebeuren als vader van een eenvoudig gezin: je wint een zeer grote som geld in een loterij. Als er dan een stelletje oplichters opdagen, een undercover politieagente langs komt die doet alsof ze de vriendin is van je zoon. Je dochter hopeloos verliefd wordt op die oplichter en als je moeder de hele dag moppert en zeurt vraag je je weleens af: maakt geld gelukkig?
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld

LAAT HET KADASTER MAAR OPDRAVEN

Al jaren ligt er een stuk grond braak tussen de winkel van Sebastiaan en het café van Fons en Kee. Beiden willen hun zaak uitbreiden. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat spreekt voor zich. Iedereen in het dorp bemoeit er zich mee. Dan wordt de knoop doorgehakt: men laat het kadaster komen. Dat men zich dan nog meer last op de hals haalt beseft men niet!
Rolverdeling: 5d-5h(+fig)
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

EUROPOL, WE KOMEN ER AAN!!

Het zal je maar gebeuren, binnenkort wordt je benoemd als hoogste baas van 'Europol', hoewel je eigenlijk meer geeft om vissen. wat weer voor problemen zorgt met je dochter, die daar fel op tegen is, maar die ook niet helemaal zuiver op de graat is. Als dan een journaliste en een fotograaf opduiken, je vrouw het te druk heeft met haar kleding, een hulp in de huishouding rond loopt die kost wat kost je dochter beschermt, een nieuwsgierige couturier die zich overal mee bemoeit, tot overmaat van ramp nog een aanslag op je beraamt wordt en een wel zeer sexy maar doortastende bodyguard opduikt, kunnen er vraagtekens geplaatst worden bij de stellige titel van dit toneelstuk: europol we komen er aan!!
Rolverdeling: 5d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Jongeneel

PANIEK OP DE 13e!!

tip!!Op een dag moet Danny invallen op de afdeling dameslingerie. Hij krijgt te maken met een cheffin die het hoog in haar bol heeft, een boer en boerin, een bijgelovige klant, een jaloerse vriendin die hoogzwanger is en tot overmaat van ramp ook nog een gijzeling in het warenhuis!
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

LUNCHROOM HET 'FIJNE GEBAK'

We schrijven eind jaren zestig. een roerige tijd. veel waarden en normen veranderden. Op de eerste dag dat lunchroom "in het fijne gebak" open is, trekt deze lunchroom een keur aan, vreemde, gasten. Gasten die voor de nodige roddel en achterklap zorgen. Wat te denken van een kleptomane burgemeestersvrouw, of een dame die tandpijn heeft, of een non met ouderwetse opvattingen, of een moeder die onverwacht op komt draven, om nog maar niet te spreken over de simpele bediening. en als er tot overmaat van ramp ook nog een "hippie" op bezoek komt zijn de rampen niet meer te overzien.
Rolverdeling: 7d
Genre: damestoneel
Uitgever: Grosfeld

MOORD IN HET BORDEEL

In club Constance is een moord gepleegd. Althans dat wordt beweerd want het lijk is zoek! Politie-inspecteur Frans de kat en zijn stagiaire Marjorie krijgen de opdracht om dit mysterie op te lossen. Al snel komen ze er achter dat ze niet alleen te maken hebben met een verdwenen lijk maar ook met duistere, mysterieuze figuren. die allemaal wel een geheim bij zich lijken te dragen. Aan beide politieagenten de taak dit vreemde mysterie op te lossen!! Dat één en ander niet loopt zoals het zou moeten lopen zal u niet verwonderen.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

DE GEHEIMZINNIGE BRIEF

Al jaren zijn Guus en Pieter-Jan bevriend. Pieter-Jan komt een paar dagen logeren. Zogenaamd om de vriendschap aan te halen, maar Guus komt allengs achter de ware reden van de komst van zijn vriend. Desondanks besluit hij om hem helpen. Maar hij beseft niet dat hij zichzelf aardig in de nesten werkt.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: seniorentoneel
Uitgever: Vink

LAAT MIJ MAAR LEKKER ZITTEN

In de pas geopende gevangenis geldt nu al een cel tekort. daarom worden er twee gevangenen in één cel geplaatst. Als blijkt dat je, als gevangene, een medegevangene van de andere sekse bij je krijgt en je familie zich in allerlei bochten wringt om je op een slinkse manier te bevrijden moet jij je in allerlei bochten wringen om te zorgen dat je zeker niet vrij komt.
Rolverdeling: 4d-3h(3d-4h)
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

WEG IS MIJN GELD

Hugo is een succesvol effectenmakelaar en het gezin profiteert hiervan. Iedereen is druk met zichzelf bezig. Henriette heeft last van allerlei pijntjes, Judith is druk doende met haar nieuwe vriend en Hugo zelf is druk doende om zijn zaakjes op orde te krijgen maar vooral zijn zaakjes op orde te houden. Door een beurskrach blijkt dat hugo zijn zaakjes toch niet zo goed voor elkaar had.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

ADDIE, HOU JE NOG VAN ME?

Addie en Nathalie zijn pas drie weken getrouwd. Ze zitten dus nog midden in hun witte broodsweken. Smoorverliefd zijn ze op elkaar! Maar hun liefde voor elkaar wordt wel heel sterk op de proef gesteld als op een dag de ouders van Nathalie op bezoek komen. Het blijkt geen gezellig bezoek maar het wordt een ruzie bezoek. de ouders hebben bijna slaande ruzie. Voordat Addie en Nathalie het beseffen zitten ze midden in de ruzie van de ouders. Het tij lijkt te keren als blijkt dat Addie en Nathalie het honderdste bruidspaar van de gemeente zijn geworden. Er komt een (foto)journaliste van de plaatselijke krant. Dan blijkt dat zij de minnares is van de vader van Nathalie. Het wordt nog erger als blijkt dat zij ook nog de ex-vriendin van Addie is. Dan moeten Addie en zijn schoonpapa zich wel in heel vreemde bochten wringen om dat buiten de aandacht van hun vrouwen te houden.
Rolverdeling: 3d-2h
Genre: blijspel
Uitgever: Vink

DAT IS KAMPEREN!

Kamperen is voor veel mensen de ideale manier om hun vakantie door te brengen. Lekker in de buitenlucht back to the basics! Dat geldt in zekere zin ook voor de bazige An en haar onderdanige man Willy. Zij delen het veldje met de wereldse Olga, die als verstokt rookster nu toch wel eens een keertje wil stoppen met roken, en haar vriend Jeroen, voor wie de simpele geneugten des levens goed genoeg zijn. Dit kleurrijk viertal wordt al snel aangevuld met een omhooggevallen "snelle jongen", die uit is op een avontuurtje met een vrouwelijke collega, die hij direct na hun vakantie wil ontslaan. Vanzelfsprekend staan de andereen dat natuurlijk niet toe! Gebeurtenissen nemen echter een onverwachte wending als er een baby op de camping gevonden wordt en er een rechercheur met een voorliefde voor gevleugelde spreekwoorden en egezegdes opduikt.
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: blijspel
Uitgever: Jongeneel

GESTUNTEL OP VERLOSKUNDE!

Het zijn drukke tijden op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Niet alleen is er een chronisch personeelstekort maar loopt er ook nog een vergeetachtige arts rond. Hij is dikwijls meer met zijn aanstaande pensioenering bezig dan met zijn werk op de afdeling. En wat te denken van Thijs, een arts in opleiding? Hij is niet alleen een charmeur eerste klas, wat zich vertaald in het hebben ven een verhouding met twee zusters, maar hij kan niet tegen bloed! Krampachtig moet hij zich in allerlei bochten wringen om te verbergen dat hij een verhouding heeft met beide verpleegkundigen maar ook nog eens dat hij niet tegen bloed kan. Als er dan ook nog op de afdeling een zuster rondloopt die liever lui is dan moe en alleen maar oog heeft voor haar dokter en als er dan ook nog eens een schtpaar opduikt waarvan de ,zeer bazige, vrouw moet bevallen en haar man doodnerveus is begrijpt u dat de misverstanden in deze vrolijke klucht niet meer te tellen zijn!!
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

PRINSES OP DE VLUCHT

kroonIn het gezin van Van Buren gaat alles zo zijn gangetje. Vader Pieter werkt hard en is druk doende met zijn grote hobby: het houden van hamsters. Moeder Marina runt het huishouden en houdt nauwlettend de buurt in de gaten. Oma Emma is van plan om te komen logeren. Ze is lichtelijk hulpbehoevend: ze is vergeetactig en slechthorend. Zoon Ronnie is druk doende met.... ja met wat eigenlijk??? Op een dag veranderd het gehele leven van de Van Burens. Ronnie ontmoet een oude schoolvriendin die van huis is weggelopen. Na enige aarzeling biedt hij haar onderdak aan. Dat ze de dochter is van de Koningin vergeet hij even. Hij wordt snel weer met beide benen op de grond gezet als zijn vriendin iets vermoedt en als, tot overmaat van ramp, een belangrijke brief wordt bezorgd bij hen thuis. Hij moet zich dan in allerlei bochten wringen om alles in goede banen te leiden.
Deze klucht is uitermate geschikt voor opvoering rond Konginnendag!!
Rolverdeling: 4d-2h
Genre: klucht
Uitgever: Vink

HOTEL "DRIE MAAL RAAK"

Drie ex-vrouwen (van dezelfde man!) zijn een hotel begonnen. Dat valt nog niet mee. Het zijn drie verschillende karakters. Zeker als er ook nog een zemelaar van een vriend rondloopt die meer in de weg loopt dan hij helpt.
Als er dan ook nog een gast komt waarbij je de kriebels krijgt en een echtpaar dat in hun wittebroodsweken zit zijn de misverstanden niet meer te tellen in dit vrolijke spel
Rolverdeling: 4d-3h
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld

DE VLOKKIES

Bij de, min of meer, aso familie Vlokkie staat de (financiële) nood hun bijna aan de lippen. Uit bittere noodzaak is pa Vlokkie, in de kelder, een hennepkwekerij begonnen. Maar dat is nog niet genoeg. Op aanraden van zijn vriend Koos heeft hij een "sexlijn" opgezet die maar niet van de grond wil komen. Op de eerste plaats moet hij zijn vrouw en dochter Maureen nog zien te overtuigen om de gesprekken te voeren (hij probeert dit op een ludieke manier op te lossen) en op de tweede plaats wordt er niet gebeld!! Het wordt nog erger als zijn schoonmoeder een paar dagen komt logeren. Oma is een echte kletsmajoor en mag daarom niet weten wat er in de kelder gebeurd en wat de telefoon gesprekken inhoudt. Uiteraard leidt dit tot hilarische taferelen. Maar het wordt nog erger voor pa Vlokkie als Tobias, die agent is, opduikt. Echter de rampen zijn niet meer te overzien als Tobias en Maureen verliefd worden. En dan komt Tobias met een bericht dat inslaat als een bom!!
Genre: klucht
Rolverdeling: 3 dames - 2 heren
Uitgever: Cts-producties

INWONING VERPLICHT!

Het zijn zware tijden voor Tobias en Ursula Peynenburg. Ze zijn bijna bankroet. Echter ze willen hun landgoed en hun rijke leventje niet opgeven. Daardoor hebben ze bedacht om sommige ruimtes van hun grote villa te verhuren
. Uiteraard brengt dit de nodige sores met zich mee
Zeker als de nieuwe huurders van allerlei pluimage blijken te zijn.
Wat te denken van het boeren echtpaar Peters? Of van de gezusters Gijsbrechts, die iets in hun schild voeren.
Sonja, de hulp, heeft het er maar druk mee om het iedereen naar de zin te maken. Maar dan door een verrassing verandert haar leven wel heel drastisch!
Genre: blijspel
Rolverdeling: 5 dames - 2 heren
Uitgever: Grosfeld

Zeer geschikt voor seniorentoneel.

DE OVERVAL IN HET VERSE BROODJE

broodjeHet belooft een normale maar drukke dag te worden in lunchroom: 'HET VERSE BROODJE" annex bankfiliaal.
Een monteur komt langs om een geavanceerd alarmsysteem aan te leggen. Maar tot het zover is de, bange slaperige, bewaker Anton actief. Nou ja actief??
Directeur Hogenboezem ontvangt een belangrijke klant en baliemedewerkster Sylvia is druk doende achter én voor de balie. In de lunchroom treft met de voorbereiding voor de komende lunch.
Cindy, hulp in de lunchroom, wordt achter haar vodden gezeten door de eigenaresse Andrea.
Schoonmaakster Riek is druk doende om alles schoon en netjes te houden.
Dan komen er een paar klanten binnen en de eerste perikelen dienen zich al aan.
Dan slaat het noodlot pas echt toe in de vorm van twee overvallers. Dat deze het onderling niet eens zijn en niet goed weten wat te doen als er onder-handelingen volgen met een politieagent draagt al-leen maar bij tot nog meer hilarische taferelen in deze leuke klucht.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 8 dames - 5 heren
Uitgever: CTS-producties


NIET WEER: BACK TO THE SIXTIES

Het zal je maar als dochter gebeuren: je ouders zijn blijven hangen in de hippietijd. Al wat in die tijd gebruikelijk was, is nog steeds van toepassing bij jouw thuis. Dit leidt ongetwijfeld tot conflicten, zeker als jezelf geheel anders bent! Als dan ook nog je onzekere en degelijk vriendje voor de eerste keer thuis komt zie je de bui al hangen. Je stelt alles in het werk om je ouders naar de huidige tijd en maatstaven te laten leven. Ten einde raad roep je zelfs de hulp in van je eigentijdse oma. Maar is dit alles afdoende of rent je nieuwe vriendje luid gillend weg???
Genre: klucht
Rolverdeling: 3 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld
Lengte: avondvullend


LEUKER KUNNEN WE 'T NIET MAKEN

Door een verbouwing worden twee afdelingen van de belastingdienst bij elkaar gevoegd. Logistiek is zoiets natuurlijk een ramp, maar ook voor de medewerkers van die afdelingen is het even wennen.
Zo houdt het lievelingetje van de chef meer van planten dan van mensen. Op zich natuurlijk geen probleem ware het niet, dat haar nieuwe collega, een op het eerste gezicht degelijke jongedame, volstrekt allergisch is voor die groenvoorzieningen.
Verder is niet iedereen gediend van de snedige opmerkingen van het manusje-van-alles, dat nogal een hoge dunk van zichzelf op heeft.
Alleen de vlotte stagiaire weet haar hoofd koel te houden: waarom zou ze zich immers door een gebrek aan kennis laten hinderen?
De chaos op de afdelingen is compleet als plotseling zowel de chef als de koffiejuffrouw onder verdachte omstandigheden verdwijnen. Er zit voor de overige medewerkers weinig anders op dan hun verschillen bij te leggen en hun (onvermoede) krachten te bundelen om het mysterie op te lossen.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Jongeneel
Lengte: avondvullend


DE VERKEERDE LIJFWACHT

Marie-Louise is een druk bezet politica. Alleen het werk telt voor haar. Op een dag krijgt ze bericht dat ze bedreigd wordt. Ze krijgt een lijfwacht toe gewezen.
Oma Jose bestiert al jaren het huishouden van Marie-Louise, zij waakt over haar kleindochter als een havik. Daarom durft Liedeke niet te vertellen dat ze een vriendje heeft.
De verwikkelingen beginnen met een schijnbaar onschuldig telefoontje. Deze verwikkelingen volgen elkaar dan snel op maar bereiken een hoogtepunt als de vermeende lijfwacht arriveert.
Maar wie is dan dat, degelijke, meisje dat opeens verschijnt in huis?
Alles valt op zijn plaats op het eind van deze vrolijke klucht.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 4 dames - 1 heer
Uitgever: CTS-producties
Lengte: avondvullend


DATINGBUREAU HARTEN TWEE

Datingbureau Harten Twee is geen normaal dating bureau. Waar andere bureaus werken via de computer zoekt Harten Twee het meer in het fysieke contact.
Daarom nodigt Maxwell, de "gladde" eigenaar van Harten Twee, zijn cliënten uit ook bij hem thuis uit.
Hij weet niet wat hij zich op zijn hals haalt, maar weten zijn cliënten wel wat hen te wachten staat?
U en zij weten het op het eind van dit leuke spel.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: CTS-producties
Lengte: avondvullend


DE VERKEERDE KOFFER

kofferNa vele, vele jaren komt het er dan eindelijk van: er komt een familiereünie.
De uitnodigingen zijn verstuurd en men komt samen in een, buitenlands, vakantiehuisje.
Na een, vermoeiende, reis arriveren Sjaan en Berend als eerste. Kort daarna komen het Kiki en Bram.
Dan gebeuren er vreemde dingen in het vakantiehuisje.
Zuster Beatrice komt even later ook aan en tenslotte arriveert dochter Sanne ook.
Maar doet iedereen zich wel voor, voor wie hij echt is? En waarom probeert men steeds de, verkeerde, koffer mee te nemen?
Dat wordt uiteindelijk duidelijk na het zien van dit doldwaze stuk.

Genre: klucht
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld
Lengte: avondvullend


WEEKENDJE COSTA BRAVA

Nora en Ben wonen al jaren aan de Costa Brava, ze hebben daar een zaak in Spaanse Pepers opgebouwd waar Ben druk doende mee is.
Dit weekend is het vijf jaar geleden dat ze getrouwd zijn. Als verrassing heeft Nora haar broer (Joris) en haar hartsvriendin (Karin) uitgenodigd.
Maar Nora verdenkt haar man ervan dat hij een affaire heeft en wel met zijn secretaresse Sophia.
Als blijkt dat Karin smoorverliefd is Joris maar dat deze liefde niet beantwoord wordt, wordt het wel een heel warm weekendje aan de Costa Brava!
Dit blijspel is geschreven in samenwerking met toneelvereniging LEV uit Oss

Genre: blijspel
Rolverdeling: 3 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Vink
Lengte:avondvullend


100

De levensmiddelenzaak van de familie de Geyn bestaat honderd jaar!
Alle reden dus voor een feestje. Dat vindt tenminste Willemijn, de vrouw van de eigenaar Frans.
Op de dag van het feest is de huiskamer van de familie omgetoverd tot feestruimte.
Men verwacht een groot aantal gasten. De snobistische Willemijn verwacht, weliswaar stiekem, een Koninklijke onderscheiding.
Alles wordt geheel anders als een onverwachte gast opduikt, de zoon van de familie het aanlegt met de hulp en er een vergeetachtige oma opduikt.

Genre: klucht
Rolverdeling: 3 dames - 3 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld
Lengte: avondvullend


HONDENHOTEL:"DE BLAFFENDE HOND"

Regina is het beu om nodeloos thuis te zitten. Ze heeft bedacht om een eigen zaak te beginnen. En dan ook nog iets met dieren.
Ze begint daarom een hondenhotel.
Dat ze niet goed beseft wat dat allemaal inhoudt blijkt wel uit het feit dat ze even vergeet dat haar man allergisch is voor honden.
Bovendien komen er bezoekers van allerlei pluimage over de vloer.
Wat te denken van een dame die maar geen afscheid kan nemen van heer lieveling of van die geheimzinnige dame die heel veel belangstelling heeft voor het hondenhotel maar misschien nog wel meer voor de man van Regina?
Tot overmaat van ramp komt ook nog eens de moeder van Regina logeren omdat het verzorgingshuis wordt verbouwd.
En dan loopt er ook nog een handige manusje van alles rond. Alleen jammer dat hij zo nieuwsgierig is.
Kortom allerlei perikelen in het nieuwe hondenhotel.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld
Lengte: avondvullend


KLINIEK:"HET TWEEDE GEZICHT"

tip!!In de luxe loungeroom van de chique plastische chirurgische kliniek 'HET TWEEDE GEZICHT' zwaait gastvrouw Fleur zorgzaam de scepter.
Alles loopt op rolletjes totdat haar vriend Sven in paniek opduikt. Hij heeft, voor de tweede keer, een brief van een deurwaarder gekregen en heeft het Spaans benauwd.
Rogier en Veerle zijn beide patiënt. Ze zijn, incognito, in de kliniek. Beide met een bedoeling.
En wat te denken van de fanatieke regisseuse Jasmijn? Zij komt eens kijken want ze wil een documentaire over de kliniek maken. Maar ze heeft meer belangstelling voor Sven dan voor haar documentaire.
Ook rijst de vraag waarom is de chirurg zo verward en verstrooid? En wat is er met de emotionele zuster Lysette aan de hand? Allemaal vragen waar de aardig Fleur mee komt te zitten. Maar als, fanatieke, deurwaarder Janine de Zoeker opduikt wordt het pas echt paniek in het Tweede gezicht!

Genre: blijspel
Rolverdeling: 5 dames - 3 heren of 4 dames - 4 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Vink
Lengte: avondvullend


DE VERKEERDE BANKROOF

Het politiebureau wordt verbouwd daarom is dit, tijdelijk, verhuisd naar het naastgelegen, leegstaande, bankgebouw.
Uiteraard vergt dit de nodige aanpassingen voor het politiepersoneel. Het is echt behelpen.
Niets is zoals het moet zijn en de agenten moeten steeds improviseren.
Zoals altijd is schoonmaakster Janna als eerste aan het werk. Geleidelijk druppelt het personeel binnen en kan de werkdag beginnen.
Al snel komen de eerste klanten binnen. Het wordt spannend als de commissaris het bureau met een bezoek vereert. Dat hij door zijn jaloerse vrouw gevolgd wordt weet hij niet.
De verwarring slaat helemaal toe als twee, onzekere en bange, bankrovers per vergissing het politiebureau overvallen. Dit is weer spek voor 't bekkie voor de aanstormende sterjournaliste van de schoolkrant: De Vinnige Pen. Zij zit bovenop de sensatie.
Al met al een dag die de dienstdoende agenten niet snel zullen vergeten.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 7 dames - 6 heren
Uitgever: Cts-producties
Lengte: avondvullend


HEIBEL IN HET MEDITATIECENTRUM

Julia runt het meditatiecentrum RUSTY, bijgestaan door haar stagiaire Haijo.
Op een dag komen er verscheidene gasten. Wat te denken van het volkse echtpaar Bart en Roxanne? Zij komen wel heel onverwachts en zijn erg achterdochtig naar een ieder.
En wat voert de deftige mevrouw Heleen de Rooij uit? Zij heeft wel heel veel belangstelling voor het centrum.
Maar het wordt pas echt stressen voor de gasten als er een politie-inspecteur opduikt die voor haar werk iets moet komen vragen.
Allemaal vragen waar u op het eind van dit vrolijke spel antwoorden krijgt.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld
Lengte: avondvullend


dans!! Arend-Jan heeft een tijd een relatie gehad met Annemijn. Sinds kort is deze relatie beeindgd. Om een vriend te helpen woont Victor nu bij hem in.
Het is duidelijk te merken dat er twee mannen samen wonen, de huiskamer is echt een mannen huishouden. Het is er een rommeltje.
Op een dag krijgt Arend-Jan een (onduidelijk) SMS-je. Uiteindelijk weet hij dit te oncijferen. Dan blijkt dat zijn moeder op bezoek komt.
Niet alleen betekent dit dat het appartement opgeruimd moet zijn, maar ook dat er een vriendin gezocht moet worden want zijn, ruim en luxe, appartement wordt betaalt
door zijn steenrijke moeder. Als voorwaarde heeft zij echter gesteld dat Arend-Jan wel met Annemijn moet trouwen. Gelukkig heeft moeder Emma, Annemijn nog nooit in levende lijve ontmoet.
Karlijn, een collega van Arend-Jan, wordt opgetrommeld om als tijdelijke vervangster van Annemijn op te treden.
Alles gaat prima totdat de echte Annemijn opduikt. Bovendien moet er een passende oplossing gevonden waarom Victor in huis is.
Als Emma en Annemijn elkaar dan ook nog eens ontmoeten worden de problemen voor Arend-Jan bijna onoplostbaar.
Allemaal problemen die Arend-Jan op moet lossen om zijn redelijk luxe leventje vol te kunnen houden.
Of hem dit gaat lukken? U weet het op het eind van dit vrolijke en soms hilarische blijspel.

Genre: blijspel
Rolverdeling: 3 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Vink
Lengte: avondvullend


MEDIUM IN HET NAUW

Ties zit al een tijd zonder werk thuis. Hij brengt zijn dagen door met de krant lezen en verder niets doen. Zijn vrouw, Johanna, zorgt voor het geld.
het huishouden wordt bestiert door Cor. Zij woont in bij haar dochter en schoonzoon. heel de dag is ze druk doende met het huishouden en mopperen op de nietsnut van een schoonzoon.
Toevallig komt Ties er achter dat hij met handoplegging iemand van de pijn kan genezen.
En dan krijgt hij een schitterend idee: hij wordt medium. Hij zal in gesprek gaan met mensen in het hiernamaals. Daar denkt hij veel geld mee te verdienen.
Zijn vrouw en schoonmoeder zien niets in het idee maar Ties drukt het idee erdoor en zet een advertentie.
Zenuwachtig wacht hij op klanten tijdens zijn eerste reading. Zullen zij komen of wegblijven? Gelukkig komen er een paar mensen en kan Ties beginnen met zijn act.
Maar is het wel een act of..........is het echt?

Genre: blijspel
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Grosfeld
Lengte: avondvullend


vogel EJ is een fanatieke vogelaar. Hij is bezeten van zijn hobby. Maar op een dag gaat hij zo in het vogelspotten op, dat hij pardoes de vrolijke Merel omver loopt. Het gevolg is een gewonde Merel
Hij voelt zich schuldig en en begeleidt Merel naar zijn huis om haar daar te verbinden.
Merel zingt echter een totaal ander lied dan men in huize Van Stoetwegen gewend is. Dus E.J.pProbeert haar voor iedereen verborgen te houden.
Een poging die niet bepaald succesvol verloopt. Huize Van Stoetwegen staat namelijk op stelten als de plaatselijke notaris de moeder van E.J. slecht nieuws komt brengen.
Moeder raakt in alle staten, oma probeert alles te sussen, de notaris wordt verliefd op de butler, moeder ziet Merel voor een koerier aan, oma ziet Merel aan voor de nieuwe hulp in de huishouding
en de butler heeft men name oog voor het drankenkabinet en de overbuurvrouw.
'De Vogelaar'is kortom een kluchtig toneelstuk met een vliegde vaart en vreemde vogels van diverse pluimage

Genre: klucht
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Uitgever: Toneeluitgeverij Jongeneel
Lengte: avondvullend


In het rommelige hotel "TUINZICHT" is het letterlijk en figuurlijk een rommeltje. Daarom komen er bijna geen gasten meer. Dit tot tevredenheid van de beheerster Sonja
Deze doet het liefst niks of heel weinig.Op een dag komen er een aantal gasten. Op de eerste plaats de student Floris-Jan.
Wat hij nu precies komt doen is niet geheel duidelijk. Dan het degelijke gezin de Vis met de bazige moeder en de onderdanige vader en hun leuke dochter.
En tenslotte de achterdochtige Karla, die tot overmaat van ramp ook nog haar been in het gips heeft.
Sonja baalt als een stekker, zeker als er onverklaarbare dingen gebeuren in het gezin de Vis en ze van hot naar her moet lopen.
Ingrediënten genoeg dus om de, luie, Sonja tot wanhoop te drijven.
Rolverdeling: 4 dames-2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend

De koning en koningin brengen een bezoek aan de stad. Zij brengen ook een bezoek aan het warenhuis.,
Dit is al een publiek geheim in de stad.
Het warenhuis is dan ook in rep en roer en wordt bezocht door verschillende mensen van allerlei pluimage.
Cynthia, de manager van de winkel, heeft haar handen vol om alles in goed banen te leiden.
Het wordt pas hachelijk als er geruchten gaan dat er een aanslagpleger in de winkel is maar wie?
Zal het Cynthia lukken om op tijd klaar te zijn voor het koninklijk bezoek?
Rolverdeling: 5 dames-2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend

Dit is een bewerking van het spel: 'Gespuis in het warenhuis'
De koning en koningin brengen een bezoek aan de stad. Zij brengen ook een bezoek aan het warenhuis.,
Dit is al een publiek geheim in de stad.
Het warenhuis is dan ook in rep en roer en wordt bezocht door verschillende mensen van allerlei pluimage.
Cynthia, de manager van de winkel, heeft haar handen vol om alles in goed banen te leiden.
Het wordt pas hachelijk als er geruchten gaan dat er een aanslagpleger in de winkel is maar wie?
Zal het Cynthia lukken om op tijd klaar te zijn voor het koninklijk bezoek?
Rolverdeling: 6 dames- 3 heren of 5 dames-2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend

Vliegmaatschappij Rondom Terug (VRT) is pas gestart.
Alles is nieuw en VRT heeft niet al te veel geld. Daarom is Agnes ook het manusje van alles. Ze is de spil van de nieuwe vliegmaatschappij.
De wachtruimte van de vliegmaatschappij loopt langzaam vol met allerlei passagiers.
Passagiers van allerlei pluimage.
Wat te denken van Pieternel die voor de eerste keer vliegt en daarvoor erg bang is of wat te denken van de hoogachtige dame Gaby die denkt dat iedereen voor haar rent en doet.
En het "echtpaar" ter Vure die de gewonnen prijs komt innen?
Als er ook nog een onzekere , angstige pilote opduikt die een ongelukje met verstrekkende gevolgen krijgt wordt het bijna allemaal teveel voor de drukke Agnes.
Zal de eerste vlucht van VRT op tijd de lucht in gaan?
Op het eind van dit doldwaze stuk weet u het.
Rolverdeling: 6 dames
geschikt voor 55+
Genre: blijspel
Uitgever: Vink
Lengte: avondvullend 

ONRUST OP HOEVE WEIDEZICHT

We schrijven beginnen jaren zestig van de vorige eeuw. Alles gaat zo zijn gangetje op hoeve Weidezichtt"
Boer Bertus en boerenknecht Henk verzorgen de boerderij en moeder Alie, geholpen door oma zorgen voor het huishouden.
Dochter Geertje zit vol van toneel en wil niets liever dan actrice worden. Dit zeer tegen de zin van haar vader.
Daardoor lopen de spanning in de hoeve steeds verder op. Het wordt nog erger als er een nichtje opduikt die,
letterlijk en figuurlijk een geheim met zich meedraagt.
Mijnheer pastoor komt regelmatig langs om te bemiddelen en een borreltje te
drinken en misschien nog wel meer?
Uiteindelijk komt het tot een dramatische uitbarsting en Alie, gesteund door haar
moeder, ziet het als haar taak om alles weer op de rails te krijgen zodat de rust
weer terug keert op de hoeve.
Of het haar lukt?
U weet het op het eind van dit eigentijdse spel.

Toneeluitgever Geertjan Grosfeld over dit stuk:

"Ik vind het een prima geschreven tekst, die de sfeer van die tijd goed weergeeft.
Mooi beschreven hoe het leven toen ging: de taboes, de vooroordelen e.d. Goede mix van humor en emoties.
Echt uit het hart gegrepen. Pure nostalgie"

Rolverdeling: 6 dames - 5 heren
met de mogelijkheid tot dubbelrollen
minmale bezetting: 4 dames - 3 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullend


HET IS NIET MIJN BROER....OF TOCH WEL?

Een tijdje geleden is Herman verongelukt. Met het verzekeringsgeld is Nolda een Bed en Breakfast begonnen. Dit runt ze samen met haar moeder: Zus
Het B en B heeft al tijden een vaste gast: de zekere Harold. Hij heeft een oogje op Nolda en doet verwoede pogingen om haar in te palmen.
Het rustige, kalme leventje van iedereen wordt wreed verstoord als er opeens twee gasten opduiken.
Een nieuwsgierige, achterdochtige vrouw en een zenuwachtige, stiekeme man.
Beide hebben iets te verbergen. Maar wat?
Alle puzzelstukjes vallen op het eind van dit leuke hilarische blijspel op hun plaats.
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullendDR.NOORTJE LOST ALLES OP

Het is druk op de tijdelijke poli van het Sint Jan Steen ziekenhuis. Door de verbouwing is de poli ergens anders gelegen dan normaal.
Op deze tijdelijke poli komen allerlei patiënten langs.
Wat te denken van de bazige Bets met haar onderdanige man Jacob, de zeer moderne, wereldse zuster Marie-Therese van Ugten.
Om nog maar niet te spreken van de, gewone soms onbegrijpelijke, Frits.
Hoofdzuster de Vriendt heeft haar handen er aan vol om alles in goede banen te leiden.
Dr. Noortje helpt de patiënten naar beste kunnen. Niet alleen heeft ze het druk met de patiënten maar ook met haar collega Pieter-Jan
die zo zenuwachtig is dat hij soms niet weet wat hij moet doen.
Als er dan een noodsituatie optreedt moet dokter Noortje alle zeilen bijzetten om alles tot een goed eind te brengen.

Een toneelspel dat speelt alsof U een doktersroman leest.

Rolverdeling: 6 dames - 4 heren
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullendEEN SCHAT IN HET KLOOSTER

Het, noodlijdend, nonnenklooster Soeur Reposer moet alle zeilen bijzetten om niet failliet te gaan.
Daarom heeft moeder-overste iets bedacht dat geld in het laadje moet brengen: een opvanghuis maar dan alleen voor vrouwen.
Want mannen zijn nu eenmaal taboe in het nonnenklooster.
Het klooster geeft vooral rust zodat de vrouwen tot zichzelf kunnen komen.
Het is echter met de rust gedaan als er, op een avond, een broer van een van de zusters opduikt die in moeilijkheden zit.
Rust die de deftige, snobistische Jonkvrouw Margarita van de Heer tot aan de Maitre zo nodig heeft na het heengaan van haar man.
Rust die Tess zo hard nodig heeft omdat ze een kroongetuige is een belangrijk monsterproces.
Rust die alle zusters zo nodig hebben maar helaas niet krijgen door allerlei onverwachte ontwikkelingen.
Rolverdeling: 5 dames - 2 heren
Genre: klucht
Uitgever: Grosfeld
Lengte: avondvullendEEN DUBBEL GEHEIM

Kees-Jan is CEO van het bekende en succesvolle automerk Hamer. Hij heeft het bedrijf van de grond af aan opgebouwd samen met zijn vrouw Nina.
Binnenkort zijn ze 12,5 jaar getrouwd en, vooral zijn vrouw, Nina, wil dit groots vieren. Ze is druk doende om dit grootse feest te organiseren.
Dan komt er op een dag een enorme verrassing voor Kees-Jan op bezoek. Het is een "ongelukje" uit een ver verleden.
Kees-Jan wringt zich in allerlei bochten om dit voor zijn vrouw en moeder verborgen te houden.
Maar ook Nina heeft een geheim voor haar man en laat dit "ongelukje" nu ook net opduiken in alle voorbereidingen voor het feest.
Dan moet Nina zich in allerlei bochten wringen om dit grote geheim, geheim te houden voor haar man,
voor haar schoonmoeder maar vooral voor de "upperclass"
Of dit lukt? En of het feest nog door zal gaan?
U weet het op het eind van dit hilarisch toneelspel.
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Genre: blijspe
Uitgever: Vink
Lengte: avondvullendDAKLOOS.....THUISLOOS......GRANDIOOS!!

Het belooft weer een gewone, drukke, dag te worden in de daklozenopvang.
Zoals gewoonlijk is directeur de Brekel (JW) druk doende met… ja met wat eigenlijk?
Niemand heeft er zicht op wat hij nu precies doet. Wat men wel weet is dat er een dubieuze boekhouding wordt gevoerd.
Daarom is er een agent undercover gegaan.
Om nog meer geld te generen, en om sluiting te voorkomen, heeft JW de, nieuwe, burgemeester uitgenodigd
voor een rondleiding door het, sleetse, opvangcentrum.
Dan loopt alles in het honderd. De burgemeester wordt aan gezien voor een ander,
zij kent de undercover agent en JW is nog steeds doende met… ja met wat?
Misschien dat dit aan het eind van dit spel duidelijk wordt??
Rolverdeling: 5 dames - 2 heren
Genre: blijspel
Uitgever: De Toneelcentrale
Lengte: avondvullendRUMOER OP DE SCHEEPSTOUR

De volgende vaart van het luxe cruiseschip De Volle Vaart is aanstaande. De gasten kunnen inschepen en de beide pursers Rachel en stagiaire Nixen
zijn zo goed als klaar om de gasten te ontvangen.
Wie had ooit kunnen denken dat deze beide pursers een zo gemêleerd gezelschap aan boord krijgen?
Niet alleen krijgen ze een gewiekst echtpaar aan boord maar wat te denken van een net getrouwd stelletje?
Of van een non die van haar moeder-overste op cruise mag.
En wat komt het Gothic uitziende meisje aan boord doen?
Rachel en Nixen krijgen het idee dat iedere gast wel een geheim met zich mee draagt. Vooral als de bijgelovige Rachel beseft wat de betekenis is van de namen van de gasten.
Tot overmaat van ramp duikt te pas en te onpas de kapitein op, gevolgd door de zwijgzame stuurman.
Rachel en Nixen hebben hun handen vol om de tijd dat de gasten aan boord zijn alles in goede en prettige banen te leiden.
Of ze daar in slagen?
U weet het aan het eind van deze hilarische klucht
Rolverdeling: 6 dames - 4 heren
Genre: klucht
Uitgever: Vink
Lengte: avondvullendEEN ZEURKOUS IN HET SAFEHOUSE

Willemijn Verkouden is kroongetuige in het monsterproces tegen haar ex-man, de bekende en beruchte crimineel Willem Kaalslag.
Willemijn wordt bewaakt door het duo Esmée en Karin in een safe-house. Dit safe-house is een hotelkamer.
Willemijn is een echte zeurkous. Niets is goed, ze commandeert iedereen continu en ze is erg ongedurig.
Esmée en Karin hebben hun handen meer dan vol aan haar. Maar niet alleen aan haar.
Wat te denken van de vriend van Esmée die in een romantische bui stiekem opduikt.
Of de boerse huurmoordenaar Bertus Schietgraag.
Ook de overijverige Anouk doet een duit in het drukke zakje met haar goed bedoelde manieren om het iedereen naar de zin te maken.
Esmee en Karin zullen blij zijn als het eindelijk zover is dat Willemijn kan getuige.
Maar lukt het Bertus om zijn goed betaalde taak tot een goed eind te brengen zodat Willemijn niet kan getuigen?
U weet het aan het eind van deze doldwaze klucht.
Rolverdeling: 4 dames - 2 heren
Genre:klucht
Uitgever: GrosfeldVink
Lengte: avondvullend